Menu Close

Kiekvieną savaitę vaikai, tėvelių padedami, patiria vis naujus iššūkius, naujus įspūdžius. Taip pažindami pasaulį, atrasdami naujas veiklas, bendrauja su arčiausiai jų esančiais šeimos nariais-mokytojais. Praėjusios  šventinės savaitės „Boružėlių” grupės vaikams buvo ypatingai smagios: šventės laukimas puošiant namus, dažant margučius, viltis sutikti Velykų bobutę. O po tokio pasiruošimo šventę norėjosi tęsti kiek įmanoma ilgiau. Vaikai  namuose fotografavosi su gyvūnėliais 3D, piešė iliustracijas istorijai „Kaip kiškiai dažė margučius”, siūlais vyniojo margučius, viščiukus. Rūšiavo atliekas ir kūrė žaislus. Augino gyvalazdes ir rūpinosi savo augalėliais.

Kiekvieną savaitę telefonu ar el. pašto pagalba bendraujame su tėveliais, kalbame apie planuojamas arba jau vykusias veiklas, vaikų užimtumą, aktyvumą atliekant siūlomas užduotis, ar jų pakanka, ar ne per daug. Aptariame, kaip sekasi vaikams, kuriems reikia individualios papildomos pagalbos. Sulaukus grįžtamojo ryšio iš tėvelių apie vaikų savaitėlę, atliktus darbelius, matant nuotraukas, filmuotą medžiagą ar skaitant vaikų ranka rašytus laiškus kiekvienam mokytojui tokios akimirkos prilygsta šventei. Kalbant su vaikais telefonu apie žaidimus, darbelius, namų ruošą, šventes pasigirsta nuoširdus darželio, draugų ilgesys, noras kuo greičiau sugrįžti į darželį.

Ir mes, pedagogės, esame pasiilgę savo vaikų, jų klegesio, nesibaigiančių klausimų, pasakojimų, šėlionių. Linkime visiems likti sveikais ir kuo greičiau patirti susitikimo džiaugsmą.

PU mokytoja Genovaitė Aleknavičienė

Skip to content