Menu Close

Džiaugiamės ir didžiuojamės giliomis teatro tradicijomis vaikų lopšelyje – darželyje „Šaltinėlis“. Prieš 20 metų vyko pirmoji Teatrų savaitėlė. Per du dešimtmečius mokytojos pastatė 4 spektaklius, o bendruomenė – apie 250 spektaklių. Pedagogių ir vaikų vaidinimai buvo rodomi kitose vaikų įstaigose, senelių globos namuose, dalyvavome teatrų festivalyje „Mažieji obuoliukai“, lėlių teatro festivalyje „Lėlių pasakos“, Marijampolės kultūros centro organizuojamoje ikimokyklinukų teatralizuotų programų sąšaukoje „Saldžioji vyšnelė“.

Pažymint Teatro savaitėlės jubiliejų į darželį kvietėme miesto ikimokyklinių įstaigų mokytojas, kad galėtume pasidalinti gerąja patirtimi. Metodinės dienos tema „Žaidžiame teatrą arba, kaip personažai padeda vaikui atskleisti, pajusti emocinį malonumą“. Mūsų įstaigos mokytoja metodininkė Sniežana Kaminskienė apžvelgė dvidešimties teatro gyvavimo metų, l/d „Pasaka“ mokytoja metodininkė Aurelija Klesevičienė bei mokytoja Eglė Rastapkevičienė pasidalijo patirtimi ir parodė, kaip vaidybą kasdieną integruoja į ugdymą. Dramos teatro režisierė Milda Mažėtytė Antanauskienė supažindino su objektų teatro pagrindiniais principais. Kaip pavyzdį pasirinko Nojaus laivo istoriją. Jai animuoti pasitelkė daiktus, kuriuos vienijo virtuvės ir maisto gaminimo tema.

Visą muzikinių mini spektaklių savaitę darželyje jautėsi pakili nuotaika, džiaugsmas, jaudulys, šurmuliavo pasipuošę veikėjai, džiaugėsi vaikų artistiškumu tėveliai.

Direktoriaus pavaduotoja ugdymui Nijolė Stadalienė

Skip to content